jueves, 14 de noviembre de 2019

                                             

                                                  LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

Bloggers!Avui fa un any de l'11 de Novembre de 2018 una data molt important per la història recent perquè fa 100 anys que es celebra el Warover.
Les principals causes de la Gran Guerra va ser la rivalitat entre els imperis per estendre i consolidar els seus dominis colonials extraeuropeus i per les posicions nacionalistes, d’una banda, d’alguns pobles europeus que volien alliberar-se dels vells imperis, i de l’altra, de les potències europees per la defensa dels seus interessos a Europa i a les seves colònies.
Dels 32 països participants, els principals països involucrats van ser, d'una banda, els anomenats «aliats»: França, l'Imperi Britànic, Sèrbia, l'Imperi Rus, els Estats Units i Itàlia, i de l'altra les «potències centrals»: l'Imperi Alemany, l'Imperi Austrohongarès, l'Imperi Turc i Bulgària.
Finalitzà amb la signtura de l'armistici l'11 de novembre de 1918, que establia la derrota de les potències centrals, provocada més per un desgast que impossibilitava la continuació de l'esforç militar que no pas per cap derrota militar.
La Primera Guerra Mundial va tenir conseqüències molt importants en tots els àmbits. Les conseqüències polítiques són l'esclat de la Revolució Russa, que va portar el comunisme a Rússia,canvi de sistema polític a Alemanya i redistribució important de les fronteres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario