jueves, 4 de junio de 2020



                                               QUÈ VULL SER DE GRAN?



Hola Bloggers!
Aquesta pregunta ens la fan des de que som molt petits, i ara arriba el moment de que trii el que vull ser de gran.
Jo des de petita he dit el mateix sempre, que volia ser fotògrafa i ara també m'agradaria treballar d'aixó. Si no pot ser de fotògrafa voldria treballar en alguna cosa relacionada amb la informatica.
Jo desde petita ho he tingut molt clar.
Espero que vosaltres també.

jueves, 7 de mayo de 2020

       

                                                               AUTORS

Hola bloggers!
Es molt important llegir ja que ens ajuda a parlar millor i coneixer paraules noves.
Avui us presentaré tres autors.Un català,un castellà i un altre anglès.

Francisco de Paula Fernández González, mejor conocido como Blue Jeans, nació en Sevilla el 7 de noviembre de 1978. Es un escritor español, que vende mucho entre los adolescentes, es autor del género romántico dirigido a jóvenes.


Irene Solà Sàez va néixer a Malla, Osona a l'any 1990. És una poeta, narradora i artista catalana.Té tres premis: un Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits al 2012,Premi Documenta de narrativa al 2017 i un Premi Anagrama de novel·la en català al 2019.




Zadie Adeline Smith was born in London,England on 25 october 1975. She is an English novelist, essayist and shortstory writer. She was been a tenured professor in the Creative Writing faculty of New York University since September 2010.

martes, 21 de abril de 2020



                                                           SANT JORDI

Hola bloggers!

Avui us explicaré una llegenda de Sant Jordi que me he inventat.
Hi havia una vegada en un poble molt llunyà, un cavaller que era molt dolent i tenia als habitants del poble terroritzats. El cavaller només volia una cosa i era segrestar a la princesa, però era una mica difícil perquè la princesa sempre estava molt atenta al que passava al seu voltant.
Un dia el cavaller va decidir que ja era el moment de segrestament. Quan va arribar a buscar a la princesa, la princesa es va donar compte i va anar corrents a pel seu cavall per escapar del cavaller,però el cavaller va agafar el seu cavall i va perseguir a la princesa, fins que la va poder atrapar i se la va emportar a una cova molt fosca, abans d'entrar a la cova va aparèixer un drac de dins i va dir que deixes a la princesa en pau, i el cavaller va dir que no. Van començar a lluitar i el drac va guanyar. Al cavaller li va començar a sortir sang i de la sang va sortir una rosa.
El drac va agafar la rosa i se la va donar a la princesa, el drac i la princesa es van anar junts i van ser molt feliços.

sábado, 4 de abril de 2020

                                 

                                               ON M'AGRADARIA VIATJAR?

Hola bloggers,
Avui us vinc a dir on m'agradaria anar de viatje. I fer una guia dels llocs que vull visitar.
Jo aniria a New York, es una ciutat que desde bén petita m'ha agradat molt.

Aniria a visitar-lo el 20 i 21 de juny,visitaria:

                                                              Memorial 9/11
                                                             
                                                                    China Town


                                                                Times Square

Estatua de la llibertat


I aquests són els llocs que jo aniria a visitar.

martes, 24 de marzo de 2020



                 QUE FAIG PER NO ABURRIRME A CASA?

Hola bloggers,
Ultimament, en aquests dies, he estat cuinant postres amb el meu germà.

També he arreglat la meva habitació.

Pel matí faig els deures i per la tarda tots els dies faig esport per no perdre la rutina.




Alguns dies juguem a jocs de taula com per exemple,el qui es qui o al monopoly.



I per no aburrirme tant a les estones que tinc lliure escolto música o jugo al Just Dance amb el meu germà.

Espero que no us estigueu aburrint molt i enrecordeu-vos de quedaros a casa.
#joemquedoacasa


                                                 

                                         
                                                           EL COVID-19



Hola bloggers,
Com us va a casa?
 Crec que ens haurem de quedar a casa bastant temps,perquè crec que el virus es molt fort i encara no han trobat res per lluitar contra ell.
Jo trobo ha faltar molt als meus amics i a la meva familia,i donar-lis abraços i petons.
Les meves sensacions ara mateix són de por perquè mai he passat un moment així.
Ara més que mai hem de ser molt fort i sobretot quedar-nos a casa.
#joemquedoacasa

martes, 11 de febrero de 2020

  

                                                               CARNASTOLTES

Bloggers sabieu que...





El carnaval està molt relacionat amb la tradició cristiana. Se celebra uns dies abans del Dimecres de Cendra, dia en què comença la Quaresma. En la tradició cristiana, els 40 dies que dura la Quaresma són un temps de sacrifici en els quals, per exemple, no es pot menjar gaire. Per això, durant el Carnaval hi ha més llibertat i es trenquen moltes regles. Cal aprofitar per fer tot allò que després no es podrà fer.
Dos personatges han representat històricament la lluita entre el que signifiquen el carnaval i la Quaresma. Per un costat, el rei Carnestoltes, un personatge gruixut, dragador, bevedor i esbojarrat. Per l'altre, la seva enemiga, la vella Quaresma, una vella de set cames que dejuna i no menja carn (però sí peix).
El carnaval es celebra desde fa 5000 anys a Sumeria i al Egipte antics.
Els dos carastoltes més importants del món són els de Venècia i el del Rio de Janeiro.
CARNAVAL DE VENÈCIA
Els vestits que es posen són característics del segle XVIII veneciano.Abunden les maschera nobile i maschera del galeone, una careta blanca amb tela de seda negra o de coplors oscurs i un barret de tres puntes. Després de 1972 se han anat sumant altres colors a els vestits, aunque les máscares sigueixen sent en la seva mayoría blanques, plateades i dorades.

CARNAVAL DEL RIO DE JANEIRO 

Les celebracions de carnaval les van portar a Brasil els navegants espanyols ,portuguesos i holandesos on es van barrejar amb la cultura afro-brasilenya.



El ritme, la participació i el vestuari varíen de una regió de Brasil a altra. En les ciutats del sudest de Rio de Janeiro,  São Paulo i Vitória, els grands desfilades son dirigides per escoles de samba. Aquestes desfilades oficials están destinades a ser vigilades per el públic, mentre que les desfilades menors  que permiteixen la participació del públic es poden trobar en altres ciutats, com Belo Horizonte, també en la regió suroriental. Les ciutats nororientales de RecifeOlindaSalvador i Porto Seguro han organitzat grups desfilant pel carrer, i el públic interactúa directament amb ells.










CARNAVAL DE SANTA CRUZ DE TENERIFE

El Carnaval de Santa Cruz de Tenerife té, juntament amb el Carnaval de Cádiz, la màxima consideració per a festes que concedeix el ministeri amb competències en turisme a Espanya. És considerat el segon carnaval més popular i conegut internacionalment, després dels que se celebren a Rio de Janeiro (Brasil). De fet la ciutat de Santa Cruz de Tenerife està agermanada amb la ciutat de Rio de Janeiro per aquesta raó.

El 18 de gener de 1980 va ser declarat Festa d'Interès Turístic Internacional. Milers de persones surten cada dia al carrer a participar amb una disfressa. Ballen al so d'orquestres locals, dels ritmes caribenys, música electrònica i les apostes musicals de l'any durant tota la nit. L'acte més destacat és la Gran Gala de l'Elecció de la Reina del Carnaval de Santa Cruz de Tenerife i els grans desfilades de carrosses engalanades que discorren per les principals avingudes de la ciutat. El Carnaval de Santa Cruz de Tenerife és una de les festes més multitudinàries i internacionals d'Espanya.











jueves, 30 de enero de 2020


                                      DIA DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU


Hola bloggers!
Avui es celebra el dia de la no violència i la pau.Es celebra aquest dia als centres educatius per commemorar una cultura de no violència i la pau.
En aquest dia es celebra el aniversari de la mort 
de Mahatma Gandi (India,1869-1948), lider pacifista que va defendre i promoure la no violència i la resistencia pacifica i va ser asesinat per defendre aquestes idees.

lunes, 20 de enero de 2020



                                                   LA INFORMACIÓ AL PODER

Bloggers avui us vinc a informar sobre dues noticies una internacional i una altra nacional.
Un incendi destrueix la catedral de Malambo,la Notre Damme de Guinea Ecuatorial.
Aquest dimecres 15 de gener de 2020 va haber un incendi que ha destruit part de la historica Catedral de Santa Isabel al casc antic de Malabo.
El foc va ocasionar greus danys materials a l'interior del edifici y va arrasar la coberta del temple neogótic.

           Així es com ha acabat la teulada.

Onadas de 8,5 metres, rescats a la neu i classes suspeses en 120 municipis per el temporal.
El diumenge 19 de gener de 2020 van avisar que la Comunitat Valenciana es troba en una situació d'emergencia 0 per nevadas a l'interior i a la costa.
El temporal Gloria segueix amb força a la Comunitat Valenciana amb neu,pluja i molt de vent que arriba a superar els 100km/hora.









jueves, 9 de enero de 2020



                                                        TRADICIONS NADALENQUES 

El 24 per la nit sempre fem el amic invisible a casa de la meva àvia  i els regals els posem a sota del caga tió i fem el caga tió. I a les dotze de la nit obrim els regals que ens ha deixat el Pare Noel.


El 25 per la tarda sempre anem a casa de la prima de la meva mare i estem allà tota la tarda menjant torrons i fruits secs i a las nou dinem,aquest any no ho hem pogut fer perquè el pare de la prima de la meva mare estava a l'hospital.
El 26 anem a casa de la meva tieta i mengem pollastre amb pinyons i estem tota la tarda jugant a la baralla espanyola.

El 31 anem a casa de la meva a àvia a dinar i sempre portem la roba interior de color vermell.

 L'1 sempre anem a patinar sobre gel amb uns amics dels meus pares i els seus fills.

Portem uns anys que el 5 per la tarda ens muntem a una carrossa que durant uns mesos abans el meu pare i uns amics seus fan la carrossa i les disfresses i el dia 5 per la tarda anem per tot Sant Boi amb moltes més carrosses tirant caramels.
 
Quan acabem de donar la volta per Sant Boi anem a la meva casa per dinar i a les dotze de la nit obrim els regals que ens han portat el Reis Mags.
El dia 6 pel mati sempre anem a un bar amb la família i després anem a casa de l'àvia per seguir obrint els regals que deixen allà, sempre els deixen colgats en l'arbre que té la meva àvia a la terrassa.
I aquestes son les tradicions nadalenques que té la meva família.